Jutranje meglice, nizke temperature in bolj kislo vreme jasno kažejo, da smo dodobra zakorakali v jesen. Tako smo v torek, 11. oktobra 2016 izvedli prvi tehniški oz. delovni dan na temo Jesen – gozd – kostanji. Vendar turobno vreme ni niti malo vplivalo na naše razpoloženje.

Po jutranjih objavah smo se najprej pogovorili o jesenskih pridelkih in njihovi uporabnosti, se spomnili, kako v jesenskem času poskrbimo za svoje zdravje in se pogreli z vročim čajem. Iz divjih kostanjev smo izdelali navihane ježke, ob tem za peko pripravljali prave kostanje, s katerimi smo se kakšno urico po zasluženi malici tudi posladkali. Kot bi mignil je napočil čas za kosilo, po katerem smo pripravili vse potrebno za popoldansko druženje s starši ob pečenih kostanjih, grozdnem soku in pecivu.

Ves trud, ki so ga učenci vložili v nabiranje kostanjev, je bil poplačan z zadovoljnimi obrazi staršev, vodstva šole in prisotnih učiteljev.

Dostopnost